måndag 4 juli 2011

Val av husmodell och planlösningen


Som jag skrev i ett tidigare inlägg har vi valt husmodellen Torgrim (1 1/2 planshus) och vi har valt att få den spegelvänd. När vi skulle välja husmodell så funderade vi först på ett vinkelhus men det passar inte riktigt in på vår tomt så de husmodellerna kunde vi stryka relativt snabbt. Vi insåg kort därefter att ett 1 1/2 planshus skulle passa ypperligt på våran tomt. Att valet föll på Torgrim beror på att vi gillar den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum, att det finns en klädkammare i anslutning till det stora sovrummet samt att vi får en relativt stor boyta. Vi rekommenderar alla att verkligen välja husmodell utifrån vilken tomt man har - även om det kräver att man måste stryka sina ursprungliga planer. Med rätt husmodell för tomten kan man utnyttja tomten på ett bättre sätt vad gäller ytor, sollägen, etc.

Bilden ovan visar planlösningen i vårat kommande hem :-) Kvadratmetrarna är fördelade så här: bottenvåningen är 121,4 kvm och övervåningen är 63,8 kvm. Vi har valt till det extra sovrummet som tas från vardagsrumsytan eftersom vi vill ha tre sovrum istället för två. Övervåningen inreder man själv när man köper ett Älvsbyhus och vi kommer att vänta med den några år för att fördela arbetet och kostnaderna lite grann. De förändringar vi gjort som inte syns på planlösningen är: garderoben i hallen kommer att flyttas till något annat rum för att få mer öppet i hallen och ett av de tre fönstrerna i köket kommer bytas ut till en altandörr. Eftersom vi har söderläge på framsidan av tomten kommer vi bygga en altan på framsidan av huset.Vi har även funderat på en köksö men är osäkra än, vi kommer flytta in först och se hur det skulle passa in. En planlösning på övervåningen kommer senare.

Lev och må!

2 kommentarer:

  1. Hej Malin! Så roligt att följa med i ert bygge! :) Anna

    SvaraRadera
  2. Hej Anna!
    Vad roligt att du följer vårat bygge :-) Vi längtar och längtar tills jag får skriva ett inlägg som heter inflyttning. Jag har kikat på din blogg och vad fina ni var på eran bröllopsdag. Ha det så bra /Malin

    SvaraRadera