lördag 16 juli 2011

Besök i möbelaffärerna

I veckan som gått har jag/vi rallat runt på IKEA, Mio, EM och Wika möbler. Målet var att hitta inspiration och även leta efter framtida möblemang till huset. Vi är framförallt ute efter nya hallmöbler, badrumsinredning, soffa och soffbord och även en säng till våran lillkille. Utbudet både räcker och blir över men det gäller att hitta något som passar in där vi ska bo.

I hallen vill vi ha vita möbler och det blir en sko- och hatthylla, en sittbänk och någon stor spegel där. Sedan hoppas jag hitta några roliga krokar för barnkläderna att hänga på. Badrumsinredningen kommer troligtvis inhandlas på IKEA, Godmorgon-serien har många fina alternativ. Ett dubbelho-tvättställ med vita lådor blir det (vi har inte bestämmt vilken modell än) och ett spegelskåp. Vårat vardagsrum är aningen svårmöblerat så det gäller att hitta en bra soffa så vi kan utnyttja det till fullo. Vardagsrummet är rektangulärt och vi har valt till extra djupa/låga fönster och vi vill inte täcka för dem med en soffrygg. Vi har iaf hittat en riktigt fin och prisvärd soffa på Mio, den heter Liverpool och finns i några olika utföranden. Jag har blivit förälskad i soffor med cosy-hörna och hoppas vi ska hitta någon som ryms i vårat avlånga vardagsrum. Det kan hända att jag måste kompromissa men en kan ju alltid hoppas :-) Vi har pratat om en ljusgrå färg men det återstå att se. Soffbordet blir i vitt och gärna en rund variant. Lilla sonen våran är inte så liten mer och måste få en ny säng, vi har spanat på en 90cm bred säng på IKEA med svarta lådor under och den är ett hett alternativ just nu.

Det här våra tankar just nu men sådant kan alltid ändras och rätt som det var så har vi inget utav det som står här när vi väl flyttar in i november.

Ha det bra så länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar