onsdag 29 juni 2011

Tillgång till tomten


Nu händer det grejer... Igår fick vi tillgång till våran efterlängtade tomt. Många kronor fattigare men 900kvm mark rikare :-) Som ni kan se på bilden så är alla träd och all sly röjt men än inte bortfraktade, det ska ske innan helgen. Vi har anlitat Norrlandsjord & Miljö för att röja och frakta bort alla träd och all sly. Deras insatts är än så länge utan anmärkningar.

Ungefär 1/3 av våran tomt består av en klippa som är ca 1-1,5m hög. Nästa vecka kommer en sprängare från Norrbottens Bergteknik för att ta bort vårat "berg i dagen" som det heter. Vi kommer nog behålla en del av klippan i ena hörnet av tomten för att få en liten annorlunda touch på våran gård.

Det känns så verkligt nu när vi kan köra bil fram till tomten. Inte bara för bekvämligheten utan vetskapen att inflyttningdatumet närmar sig och då tar vi bilen dit för jämnan :-)

4 kommentarer:

  1. Frida Landström30 juni 2011 kl. 21:38

    Vad roligt att få föjlja ert bygge här. Måste kännas härligt att äntligen få sätta igång...

    SvaraRadera
  2. Ja det känns verkligen härligt och jag hade ju gärnat flyttat in igår om det alternativet fanns. Det är även roligt att det finns någon som vill läsa det man skriver :-)

    SvaraRadera
  3. Jag läser också din blogg Malin och det är jättekul att se när du uppdaterar. Synd bara att allt går väldigt sakta just nu eftersom NGM har semester och detsamma m Ä-hus...men snart är det dax igen!

    //Lina

    SvaraRadera
  4. Hej Lina!

    Vad roligt att du läser min blogg :-) Det är trist att vi fått tillgång till tomten just när semestern ska börja, vi borde fått den tidigare. Vi är väl några få familjer här i stan som verkligen längtar till hösten :-)

    SvaraRadera