söndag 18 september 2011

Tapeter och klinker


Färger, färger, färger.... När det gäller färger på väggar och golv så är vi lite blygsamma i smaken. Vi har som ni ser valt, om än mönstriga, så ganska diskreta i färgskalan. Detta för att kunna använda sig av mer framträdande färger på kuddar, gardiner och brödrostar ;-) De flesta utav våra väggar kommer vara vita men vi har valt till någon fondvägg här och där. Exempelvis den första bilden som visar hur en utav väggarna i hallen kommer se ut. Decorama 10 Easy up 84059 heter tapeten.


Den här tapeten fastnade jag för direkt, fick däremot övertala min sambo innan den blev vald. Den kommer agera fondvägg i vårat sovrum. Jag är dock lite osäker... skulle kanske vilja ha den i hela sovrummet. Vi får väl se, det får bli en ändring i efterhand i sådana fall. Tapeten heter Borosan Easy up 39112. Den gröna färgen i tapeten kommer bli fin bakom våran sänggavel som är i valnöt.


Klinkret som kommer ligga i våran hall ser ut så här och vi har bestämt oss för en mörkgrå fog till. Det här är inte ett tillval som Älvsbyhus tillhandahåller så vi valde bort trägolvet i hallen och så klinkrar vi själva. Vi köpte klinkret på Comfort. Plattan är något strukturerad och mäter 30*60cm. Vi har än inte bestämt om plattorna ska ligga kant-i-kant eller förskjutet. Time will tell :-)

I resterande delen av huset kommer det vara ett ekträgolv. Vi funderade på ett mörkare golv som Älvsbyhus har som heter mörk ek men beslutet föll på ek eftersom det är mer praktiskt. Ek är ju inte bara praktiskt utav även snyggt. Smuts och damråttor syns inte lika tydligt på ett ljust som det kan göra på ett mörkt golv. Det kommer väl till pass när det finns små barn i huset och en mamma och pappa som inte vill städa var och varannan dag.

Älvsbyhus hade inga barntapeter att erbjuda så Ebbes rum kommer vi tapetsera själva. Vi har dock inte kunna ta beslut om vilken det blir, det finns så många fina att välja på. Dinosauriemönster är något som faller oss i smaken så kanske något och det hållet. Jag återkommer när vi beslutat oss :-)

7 dagar kvar till husleverans och 51 dagar kvar till inflyttning :-)
Tålamod, tålamod, tålamod.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar