onsdag 28 september 2011

Huset har kommit!


Äntligen är huset här! I måndags morse anlände vi till tomten strax före kl 07 och då var arbetet redan igång. Första modulen (av sex möjliga) hade lastats av från lastbilen och tack och lov för uppehåll i regnvädret.


 Här rullar byggteamet fram första modulen, som innehåller kök och tvättstuga, till sin rätta plats på andra gaveln av huset. På den här bilden kan ni även se resultatet på målningen av grunden. "Orginalfärgen" ses på de inre balkarna.


 De hade klätt av presenningen från sista modulen innan den lämnde lastbilen. Det ni ser är våran sons sovrum till höger och på vänster sida är ena delen av vårat sovrum som tur var bara innehåller två garageportar under transporten hit.


Takstolarna börjar ta form och en del av takkupan kommer flygandes upp på övervåningen.


Det ska reglas och gavelspetsen har kommit på plats.


Garageväggarna läggs där de hör hemma.


Det här var resultatet efter första arbetsdagen. Effektiviteten är på hög nivå :-) 

Nu har bygglaget arbetat 3 dagar och vi är imponerade över tempot de håller och kvalitén på arbetet. Skillnaderna blir inte lika stora utvändigt som första dagen men det händer en hel del ändå. Det lappas ihop skarvar, förbereds för takläggning och ihopkoppling av el och vattenledningar genom hela huset. Vi är där ofta och vill inte alls åka därifrån. Det är en härlig känsla när vi är inne i huset och vet att allt där inne är vårt. Det kommer bli så fint när det är klart! 

Vill även säga att jag har haft över 5000 besökare sen jag startade bloggen i juni. Vad roligt att det är så många som vill läsa och följ vårat bygge. Varma hälsningar till er alla.

2 kommentarer:

  1. Spännande att följa ert bygge =) Hur väl håller det budgetförslag ni fick från säljaren? Vi tog in offert får nåt år sen, och då tyckte jag att det lät väl billigt.

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Ser att jag missat svar på din kommentar, ber om ursäkt för det. Det budgetförslag som vi fått från Älvsbyhus stämmer väldigt bra. Det som har kostat lite mer är markarbetet eftersom vi behövde spränga. Vi hade iaf förberett oss på detta så det blev ingen obehaglig överraskning.

    Lycka till!

    SvaraRadera