söndag 11 september 2011

Avslutande del i grundarbetet


Nu är grunden och markarbete klart!!! Vi kan knappt tro att det är sant. Grundmonteringen ingår i priset vi betalade för vårat hus men inte markarbetet. Vi valde att anlita Norrlands Grundmontering (som monterat grunden) till att utföra all grovplanering och utvändig VA- arbeten. Vi är mycket tacksamma över beslutet vi tatt för resultatet känns bättre än vad vi föreställt oss. Resan hit har stundtals känns bra och stundtals känns oviss. Det är svårt att kunna se ett hus och framtida leverne på en bit mark som ser antingen ut som en krater eller ett släpp för berg och sten. Numera kan vi gå upp för gången som leder till huset.



Ni kan se nedsättning av kvarvarande plintar som jag skrev om tidigre. Dräneringrören (de svarta) och dagvattenrören (de orangea) som leds till dagvattenbrunnen läggs under makadammet som senare täcks med fyllnadmassor. Undanplockat och prydligt det gillar vi.


Hittade en bild på stora charmtrollet i familjen som får vara högst deltagande under hela byggprocessen :-)



Som ni kan se så har vi olika sockelhöjder på huset och garaget. Detta för att anpassa oss efter tomten, jag vet jag sagt det förrut men det är enligt oss viktigt. Eftersom vi har klippan både på gaveln och bakom huset så ville vi få upp huset, detta för att inte behöva sitta i vardagsrummet och titta in i en bergsvägg.
Gjutningen av garageplattan är också utförd av Norrlands Grundmontering. Slät och fin blev den. Tack vare regnet som kommit under de senaste dagarna kunde vi blöta grunden med hjälp av vattenpölarna på plattan och en frigolitbit och nej det såg inte professionellt ut men det fungerade.
Bärlagret är på plats vid garageuppfarten och vid gången upp till huset. Detta för att slippa gå i leran innan vi kliver in i huset och det kommer även användas som underlag till kommande plattsättning. Det kan även vara till hjälp inför vårens slask som jag misstänker att våran älskade son kommer dra in inom husets fyra väggar =( Det är en sak av få som kan läggas till nackdelar med att bygga nytt.


Tanken var att vi skulle boka en mobilkran för att lossa modulerna från lastbil till grunden. Vi hade bedömt det besvärligt och tidskrävande att göra en bra lossningsväg som Älvsbyhus annars brukar använda sig utav. Men våran alla tiders Stig från Norrlands Grundmontering fixade en lossningsväg upp till gaveln utan problem. Detta sparade oss några tusenlappar och det är trevligt eftersom det är mer vanligt att det går åt andra hållet.
Vi kommer troligtvis kunna måla husgrunden och garagesockeln innan leveransdatumet. Det som kan stoppa oss är allt detta regnande, idag har det dock varit sol så håller tummarna för ihållande solsken. Det blir en grå färg men vi vet inte av vilket märke. Jag ska ut på målar-affär-hajk imorgon så vi får se vart det slutar.
Husleverans om 14 dagar, inflyttning om 57 dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar