fredag 26 augusti 2011

Grunden del 1


Det har stått stilla med arbetet på våran tomt i snart 2 veckor, därav dålig uppdatering på bloggen, ber om ursäkt för det. Innan stillaståendet startade såg det ut så här. Grunden har anlänt och grävmaskinen är i full gång med förberedelser inför nedsättning av plintarna. Eftersom vi har berg som underlag, dvs svårt att få en jämn yta, så har grundmontörerna fått kapa plintarna i olika längder. Det är bra att de anpassar efter de förutsättningar som finns. Grävmaskinföraren sa till mig: -Huset står i alla fall stadigt med det här underlaget :-) Känns roligt att kunna se det positiva med tanke på alla extrakostnader bergmassorna har gett oss. Nästan alla plintar är på plats i skrivande stund och nu till veckan fortsätter arbetet och då kommer även balkarna upp. Innan måndag ska även en stor hög med överflödig sten från sprängningen bort och vi ser fram emot det. Börjar ärligt talat vara ganska less på stenhögarna...

I tisdags fick jag komma på ett besök i fabriken på Älvsbyhus. Det var mycket intressant att se allt arbete som försegår där. Måste säga att de hinner väldigt mycket på kort tid. Hade varit extra roligt om jag hade kunna vara där just den veckan vårat hus producerades men då har vi fullt upp med annat så den här titten fick duga. Det är dock bättre för fabriksarbetarna att det blev just den här veckan, jag hade säkerligen skapat en viss irritation med alla frågor, funderingar och synpunkter vad gällande ihopsättningen av vårat hus.

Vill också meddela att: Nu är det bara 32 dagar till husleverans och 75 dagar till inflyttning.

4 kommentarer:

  1. Spännande att följa ert bygge! Vi själva är sugna på att bygga, och har kikat lite på Älvsbyhus. Får se hur det blir, ska spara ihop mera pengar först! Vill inte belåna oss för mycket =)

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Vad roligt att ni följer vårat bygge :-) Vi är nöjda med valet av husleverantör. Tillvalsmöjligheterna är något begränsade men vi upplever att det överväger en högre boendekostnad. Hoppas ni hittar något som passar er :-)

    SvaraRadera
  3. Det är nåt av vinkelhusen som lockar, gillar enplanshus! Gäller bara att hitta en tomt...

    SvaraRadera
  4. Det förstår jag :-) Vi hade oxå tittat på vinkelhusen för vi tycker de är fina men de husmodellerna passadde inte in på våran tomt. Vi ville utnyttja söderläge som är på framsidan och nu känns det riktigt bra med våran 1 1/2 planare.

    SvaraRadera